Tudástár

Informálódj, tanulj, fedezz fel...

Hirdetés

Ezt a hirdetést azért jelenítjük meg, hogy a Tudástár a jövőben is mindenki számára ingyenesen elérhető maradjon. A cikk olvasásához gördíts lejjebb. Hogyan segíthetek?

2020-09-14 | Huszár Róbert |
Tudástár - Egyéb

JS Paint – Az online Paint

Ha azt mondom rajzolóprogram, szinte mindenki egyből rávágja, hogy Paint! És ha azt mondom, hogy van belőle egy online remake? Ráadásul a klasszikus megjelenéssel! Sőt, használható tabletről és okostelefonról is!A mindenki által kedvelt rajzolóprogram, a Microsoft Paint a kétezres évek elején élte aranykorát.

Népszerűségét egyszerűségének köszönhette, hiszen mi másra is lett volna szüksége a rajzolni vágyó felhasználóknak, mint az elő és háttérszín beállítására, valamint pár gyorsan elérhető rajzeszközre, a ceruza, ecset, festékszóró és persze a nélkülözhetetlen radír formájában.


Nem is volt más, ami ahhoz fogható, mint amikor a gondosan elkészített rajzunk elemeit ki szerettük volna tölteni valamely színnel, de a vonalak nem mindenhol értek össze, így a „vödör” (kitöltőeszköz) használata után a választott szín beterítette a fél művünket.

Persze megoldottuk egy visszavonással, de az ember arcára mindig kiült a halvány gyermeki mosoly és egyből elkezdődött a keresés: vajon hol nem érnek össze teljesen a vonalak?


Annak, aki szeretné újra és újra átélni ezt a nosztalgikus élményt, Isaiah Odhner fejlesztő létrehozta a JS Paint nevű online rajzolóprogramot, amely megidézi a klasszikus megjelenésű Microsoft Paintet.


Kíváncsi lettél? Próbáld ki magad, hogy milyen!


Az online rajzoló program a https://jspaint.app/ weboldalon érhető el.


Érdekesség és egyben sajnos szomorú tény is a klasszikus Paint rajongóinak, hogy a Microsoft a Windows 10-ben debütált Paint 3D megjelenésével már egy ideje próbálkozik a régi rajzolóprogram kiszorításával.Címkék: zöld informatika, tudástár, jspaint, online paint, online rajzolóprogram, böngészős rajzolóprogram

Kapcsolat

Hirdetések

Minden jog fenntartva. © 2015-2022