Tudástár

Informálódj, tanulj, fedezz fel...

Hirdetés

Ezt a hirdetést azért jelenítjük meg, hogy a Tudástár a jövőben is mindenki számára ingyenesen elérhető maradjon. A cikk olvasásához gördíts lejjebb. Hogyan segíthetek?

2017-01-12 | Huszár Róbert |
Tudástár - Környezetvédelem

Hova vidd az elektronikai hulladékot?

Az elektronikai hulladék nem a háztartási szemétbe való! De vajon akkor hova? Ismerd meg az elektronikai hulladék kezelésének módját és azt is, hogy hova adhatod le a már javíthatatlan műszaki cikkeket.Az elektronikai hulladékok kezelése elsőre problémás dolognak tűnhet. Hiába gyűjtünk szelektíven, ezeket nem dobhatjuk bele egyik szemetesbe sem.

Napjainkban azonban az ilyesféle hulladékok kezelése sem ördöngösség.

Amikor már teljesen használhatatlanná válik az elektronikai eszközöd és semmire sem tudod felhasználni, akkor elkerülhetetlenné válik a kidobása, de felmerülhet a kérdés, hogy hova is kell vinni ilyenkor?

Magyarországon több nagy műszaki áruház, mint például az Extreme Digital és Media Markt is átveszi az elektronikai hulladékot, ezen kívül több hulladékkezelő cég is foglalkozik ezen veszélyes hulladékok átvételével és elhelyezésével.

Egyik ilyen például az Inter-Metal Recycling Kft., amely 6 telephelyével az ország egész területét igyekszik lefedni.

Telephelyei az alábbi helyszíneken találhatók:

  • 1211 Budapest, Budafoki út 5-7

  • 9300 Csorna, Új malom u. 8.

  • 5900 Orosháza, Szarvasi utca 16/a

  • 4090 Polgár, Hajdú u. 39.

  • 1151 Budapest, Károlyi S. u. 164

  • 7100 Szekszárd, Sió utca 5.

Az elektronikai hulladékokat a lakosság térítésmentesen elhelyezheti a fent említett címeken! Térítés ellenében igény esetén pedig a hulladék elszállítását is elvégzik.

A telephelyen történő elhelyezés után az elektronikai hulladékot környezetbarát módszerekkel szétválogatják és feldolgozzák, majd az arra alkalmas részeket újrahasznosítás céljából tovább szállítják a megfelelő üzemekbe.

Keresd meg a hozzád legközelebb eső elektronikai hulladék átvevő helyet és helyezd el megfelelő módon az elektronikai hulladékot!

Címkék: zöld informatika, tudástár, környezetvédelem, elektronikai hulladék, hulladék kezelés, veszélyes hulladék átvétel

Kapcsolat

Hirdetések

Minden jog fenntartva. © 2015-2022